heltfantastisk.blogg.se

Min blogg kommer att handla om mitt liv mina tankar och min viktresa. Välkommen att hänga med.

Veckans som gått

Publicerad 2013-11-30 17:43:28 i Allmänt

Efter ett bra pepp samtal med min pt så är jag på banan igen:) Tack snälla Isabell för att du fick mig att inse att jag inte är värdelös <3 
Tisdag och onsdag blev det lång promenad med Johanna och Alexander fick följa med i vagnen:) Tack även till dig Johanna som får ut mig, vet att det inte är ett lätt jobb då jag hatar både mörker och kyla. Så vi fortsätter med våra promenader imorgon och på måndag har jag pt tid igen:) 

I torsdags mådde inte min mellan dotter så bra så hon fråga om jag kunde natta Alexander så hon kunde gå och lägga sig och självklart gjorde jag det. Min plan var att natta Barnbarnet och sen ta ett långt varmt bad, men den lilla killen hade helt andra planer:) Han var hur pigg som helst och avfyrade leende och skratt på löpande band. Så söt så jag bara smälter han kommer inte att få svårt att övertala mig när han blir större :) 

Kl var nog närmare halv elva när han somna i min famn men det gjorde inget bada kan jag ju göra en annan dag:) 

Jag fick en sån vacker blomma av personalen på mina enheter för ett tag sen och jag blev så glad och överraskad. Dom tyckte jag behövde lite uppmuntran och där av blomman. Det är den trevligaste gåvan när den kommer utan att man förväntar sig det:) 
Tack så jätte mycket mina kära kollegor <3 

Älskar orkidéer och alla vet ju vi det här laget att rosa är min färg:) 

Idag har jag fikat med Johanna, ja vi är inte bara ute och går:) 
Sen blev det lite shopping och nu har jag julpyntat i stugan lite:) Det börjar bli så mysigt här ute. Kan vi bara få in toaletten i stora huset så blir det perfekt:) Man fryser ju häcken av sig varje gång man måste utföra sina behov:) 

Nä nu måste jag ladda i spisen så inte elden slocknar. 

Ha det bäst <3 

Kram A <3 

Posivitet tack.

Publicerad 2013-11-24 18:24:48 i Allmänt

Är så trött på negativa personer just nu. Ni tar all min energi och jag vet inte vart jag ska hämta ork:( 
Jag försöker verkligen tänka positivt och försöka få andra på bra humör men nu har mina krafter tagit slut så just ikväll orkar jag inte mer. Man kan inte bara ta och ta hela tiden vore kul om man fick något tillbaka någon gång. 
Är nog ganska bra på att visa upp en glad fasad, fast hjärtat kanske gråter. Har aldrig varit mycket för att prata om mina problem med andra. Är mest den som lyssnar på andras problem. 
Vad vill jag ha sagt med detta inlägg då? Ingenting faktiskt i bland behöver man bara få skriva av sig lite. 

Kram A ❤️



Kul lördag

Publicerad 2013-11-23 19:40:43 i Allmänt

Vakna till ett strålande Enköping 20 grader varmt. Familjen var på ett strålande humör och dagen har varit helt fantastisk. Bättre än så här kan det ju inte bli eller? 
Ja jag är ironisk! Inte haft en jätte rolig lördag men men imorgon är en ny dag och bättre hoppas jag:) 
Hoppet är ju det sista som överger en sägs det. 

Kram A ❤️


Plötsligt

Publicerad 2013-11-21 06:02:04 i Allmänt

Kan det vara så att plötsligt händer det och du får svar på en del av dina frågor? Jag hoppas det i alla fall:) Läste Enköpings posten i morse och idag är jag ännu gladare än igår, tänk att lilla EP kan göra en på så gott humör:) 
Om ett par samtal så vet jag om jag kan fortsätta vara så här glad :)) 

Tänk att det är torsdag redan fattar inte var tiden tar vägen den bara susar förbi och jag försöker hänga med. 

Önskar alla en toppen dag ☀️



På topp

Publicerad 2013-11-20 20:16:49 i Allmänt

Imorse när jag vakna så var jag på ett strålande humör:) Visst är det härligt att börja dagen på ett strålande humör? :) 
Det höll i sig ända tills jag kom till jobbet där sprack det, nä skoja bara :) 

Jag möter väldigt mycket vårdpersonal i mitt jobb eftersom jag är ute och handleder arbetsgrupper. Och ibland stöter jag på människor som absolut inte ska jobba i vården överhuvudtaget. Som tur är inte så ofta men idag träffade jag en sån person som skulle jobba på ett lager och inte möta en människa. Ursäkta men det är så jag känner. Att den här personen med den attityden jobbar inom vården är en stor skam. Ingen empati eller medkänsla överhuvudtaget sånt gör mig både ledsen och arg. Stackars pensionärer som möter denna person:( 
Lyckligtvis så är 95% av de jag möter engagerade, lyhörda och omtänksamma och det ska vi vara väldigt tacksamma för. 
Vi som jobbar i vården ska sträcka på oss och vara stolt för de arbete vi utför vi gör skillnad varje dag. Vårat arbete är enormt viktigt och inget att skämmas för. 

Kram A ❤️❤️❤️

Berest

Publicerad 2013-11-19 19:01:58 i Allmänt

Sen jag började jobba på Årstagården så har jag lärt mig att hitta jätte bra i Uppsala:) I dag har jag varit ute i Bälinge  hittar till Björklinge, vattholma, sävja, vänge, Örby hus.  Har nog varit på de flesta boende i Uppsala kommun har även varit utanför kommunen och handlett en arbetsgrupp i Knivsta kommun. Så att vara med i Uppsala demensteam gör att man blir ganska berest i alla fall i Uppsala:) 

Nu ska jag klocka mig när jag gör plankan ska bli spännande och se hur mycket bättre man kan bli på 14 dgr:) 

Vi hörs igen om ni vill vågar och kan :) 

Kram A ❤️



Reflektion

Publicerad 2013-11-18 19:37:41 i Allmänt

Har reflekterat på en sak, det är så otroligt mycket gnäll på människor om denna Facebook. Vad folk skriver om hur ofta dom skriver och att en del gillar och kommenterar allt som skrivs. Jag fattar inte riktigt varför detta gnäll? Alla får väl skriva vad de vill på sin egen FB?? Ingen har tvingat någon att skapa ett FB konto så varför gnälla så förbannat? Hörde två kvinnor på bussen i morse som prata om någon gemensam vän som hade FB och hon skrev till och med om när hon skulle gå på toa och det tyckte de här två va helt förskräckligt. Men om hon nu har ett behov att skriva allt så låt hon för Guds skull göra det. Man kan ju välja vad man vill läsa.  Nä sluta och gnäll och gör något kreativt av den energin i stället det är mitt råd:) 

Kul att det är flera som hänger på min utmaning:) Imorgon börjar vi och kör 14 dgr framåt:) 

Har varit seg hela dan och inte hittat orken riktigt somnade på bussen hem och det händer aldrig. Vakna med ett ryck när Liten ringde och då var vi nästan i Enköping. 
Mötte upp Liten och gick på utvecklingssamtal mitt sista faktiskt nästa år är hon 18 och vill inte ha mig med:) 
När jag kom hem så blev det gos med Alexander medans sambon fixa middagen:) Johanna ringde och ville gå ut på en promenad men just i kväll var det svårt att få ihop det, men skam den som ger sig:) 

Är han inte så söt så man bara smälter:) 

Kram A ❤️

Utmaning

Publicerad 2013-11-18 05:51:19 i Allmänt

God morgon alla härliga. 
Jag tänkte köra en utmaning med plankan i 14 dgr. Jag börjar imorgon och då tar jag tid hur länge jag kan stå i plankan, och sen gör jag den övningen varje dag i 14 dgr. Och den sista dagen klickar jag mig igen och ser då hur mycket längre jag kan göra den:) 
Är det någon som vill hänga på och utmana sig själv? :) Vi kör imorgon. 

Då var det en ny vecka med nya utmaningar. Den här veckan läggs fokus på träningen, det blev ingen träning alls förra veckan då jag hade fullt upp varenda kväll men den här veckan ser betydligt lugnare ut:) 

Önskar er alla en toppen måndag ☀️

Kram A ❤️

Orkar inte mer

Publicerad 2013-11-17 17:58:01 i Allmänt

Så länge jag kan komma ihåg så har jag anpassat och gjort som alla andra i min omgivning velat. Har alltid försökt vara alla till lags och sett till att vi hållit kontakten. Men nu orkar jag inte längre har blivit besviken, ledsen, sårad och arg så många ggr så nu skiter jag helt enkelt i det. Så de personer som inte orkar anstränga sig för att vara en del i mitt liv ni behöver inte. Jag tänker inte längre vara den som hela tiden hör av mig eller kommer med idéer om vi ska hitta på något. Orkar inte känna den sorg jag känner varje gång jag blir besviken. 
Jag vill ha en två vägs kommunikation med människor i mitt liv inte en envägs kommunikation. Tänker inte längre fokusera på det som inte vill vara i mitt liv utan lägga all tid och energi på det som verkligen vill det. 
Synd att det tagit mig 42 år att komma till denna slutsats, men men bättre sent än aldrig. 

Var rädda om er och varandra. Och ta aldrig någon föregivet ❤️❤️❤️

Kram A 💝



Älskade onge ❤️

Publicerad 2013-11-16 17:25:42 i Allmänt

Det här fina smset fick jag av mitt yngsta hjärta igår ❤️❤️❤️
Fast förstår inte vad hon menar med att jag går henne på nerverna 😂

Kram A ❤️

Kay Pollack

Publicerad 2013-11-13 09:42:44 i Allmänt

Var på en skit bra föreläsning igår som handla om att välja glädje. Alla människor borde gå och lyssna på Kay Pollack:) Att man väljer själv om man vill vara ett offer eller ej. 
Väntar på spänning vem som är utsänd idag så jag har någon att prova på:) 

Nu blir det jobb ett par timmar och sen blir det lite ideelt arbete med Johanna. 

Hörs snart igen <3 

Kram A ❤️

Leende

Publicerad 2013-11-11 16:11:43 i Allmänt

Fick lite sovmorgon i morse då jag skulle iväg på en återkoppling på fm. Så jag hann mysa lite med barnbarnet och plötsligt när vi pratar förtroligt med varandra så ger han mig ett enormt leende:) Gissa att jag blev glad:) Han är så bedårande söt. ❤️

Nu är jag på väg till Enköping får inte åka hem än på några timmar då vi har styrelsemöte i kväll och jag är ju sekreterare så det blir ju konstigt om jag inte dyker upp :) 
Kolla mitt blodtryck innan jag åkte hem och det låg på 174/97 både över och undertryck är för högt så får nog ringa doktorn :( 

Vi hörs snart igen om ni vill vågar och kan ❤️

Kram A ❤️



Incest

Publicerad 2013-11-10 17:53:19 i Allmänt

Lördagens första föreläsningen handlade om incest och sexuella övergrepp. Jag fattar inte hur människor är funtade som har sex med barn??? Vidriga svin är vad dom är. Det är det värsta brott jag kan tänka mig. Och det värsta är att 53% av alla incest fall är pappan förövaren!! Hur kan man vilja ha sex med sitt barn eller vilket barn som helst??? Jag blir så illa berörd och började nästan gråta under föreläsningen. Det är helt vidrigt. 
Dessa barn blir ju oftast förstörda för resten av sina liv. En del skadar sig själva genom att skära sig andra börjar missbruka sex, ja listan är lång på vad som händer med dessa barn. 
Så det blev en tung lördags fm. 
Efter föreläsningen var jag på en workshop som handla om feministen och alla fördomar som finns. Ganska intressant föreläsare och jag visste faktiskt inte att det fanns så många fördomar om feminister. Och att vi som jobbar i kvinnojourer är mans hatare det var också nåt nytt. Jag är absolut ingen mans hatare men däremot hatar jag de svinen som ger sig på barn. 
Vi feminister har inte tid att hata män. Vi har fullt upp med att hantera konsekvenserna av kvinnohat. 

Johanna och jag tog tåget till Västerås där vi blev hämtade av hennes kille, när vi kom till Enköping hämtade sambon mig och vi åkte till stugan. 
Hade haft huvudvärk hela dan och plötsligt när jag log i soffan så fick jag sån smärta i huvet så jag visste inte var jag skulle ta vägen. Aldrig haft så ont. Det gick över efter en kvart, men fick en ny attack några timmar senare och den ännu värre än den första trodde ärligt huvet skulle sprängas sönder. På fm idag fick jag ett anfall till men dock inte lika kraftigt som i natt. Jag blir rädd och orolig och undrar så klart vad det är som gör så vansinnigt ont? Tumör?
För högt blodtryck? Får väl kolla upp vad det kan vara men vet inte om jag vill veta svaret:( 

Kram A ❤️ 


Linköping by night

Publicerad 2013-11-08 22:04:09 i Allmänt

Kl 08:25 började jag min resa mot Linköping imorse:) Fick sällskap av en super trevlig tjej som det visade sig att jag hade väldigt mycket gemensamt med:) Tror detta är början på en vänskap som kan vara länge:) 
Vi har hängt ihop hela dagen och mellan föreläsningar så har vi pratat, pratat och pratat :) 
Nu ger vi oss ut och gör Linköping osäkert:)) 
Hörs imorgon igen:) 

Kramar ❤️❤️❤️


God natt ❤️

Publicerad 2013-11-07 22:44:31 i Allmänt

Dagen har gått i utbildningens tecken:) 
Först värdegrundsledar utbildning mellan 13 och 16. Och mellan 18-21 utbildning i rättsprocessen. Oj oj stackars mitt huvud är sprängfylld med information. Känner att jag törstar efter kunskap just nu och idag har jag verkligen fått det:) 
Så länge du lär så lever du sa en klok man igår, och leva vill jag göra många år till:) 
Men nu ska jag hoppa i säng. I morgon är en ny dag med spännande saker på gång så kika gärna in här då så ska jag berätta vad jag ska pyssla med imorgon och på lördag:) 

God natt alla härliga ❤️

Kram A ❤️



Inställd

Publicerad 2013-11-06 20:51:05 i Allmänt

Gick upp lite tidigare i morse för att ta en buss tidigare. Men det var ju helt onödigt visade det sig då den bussen aldrig dök upp. Men har ju valt att vara positiv så brydde mig inte så mycket utan stod och log lite för mig själv när några av de övriga passagerarna muttrade om att det var ett jävla sätt att bussen inte kom. Men jag tror att busschauffören hade en god anledning att inte komma till jobbet just idag:) 
Tar den tidiga turen imorgon också och hoppas på bättre tur:) 

Nu ska jag gosa lite med barnbarnet innan läggdags❤️

Kram A ❤️

Val

Publicerad 2013-11-05 20:43:35 i Allmänt

Det regnade och var små kyligt imorse men jag valde att inte irritera mig på det. Utan var glad att jag är frisk och kan gå ut. Att jag måste gå upp tidigt på morgonen betyder ju att jag har ett jobb att gå till:) Det är lätt att hänga upp sig på allt det negativa men tänkte vända på den trenden. Nu ska jag tänka positivt och vara glad för allt jag har i mitt liv :) Tror att det funka lite i alla fall för kände mig glad och pigg när jag kom till jobbet trots dåligt med sömn:) 
Nästa tisdag ska jag gå och lyssna på Kay Pollack "Att välja glädje" hörde han för tio år sen och han säger så klockrena saker och ibland behöver man påminnas lite om hur man ska tänka. Att man tex väljer om man vill vara ett offer det fatta jag inte för tio år sen, men det är ju självklart egentligen. Om du tillåter någon att trampa på dig så gör dom ju det. Det tog mig många föreläsningar och många lästa böcker innan det ljuset gick upp för mig:) Men nu är det ingen som sätter sig upp mot mig för idag vågar jag säga ifrån när jag tycker något är fel. Och det kan jag tacka både Kay och Mia för:)) 

Nu vill tydligen mitt barnbarn ha mormor tid enligt hans moster:) Fast egentligen tror jag att det handlar om att hon inte vill bära på han längre:) 

Hörs snart igen. 

Kram A ❤️



Fängelse

Publicerad 2013-11-05 05:48:04 i Allmänt

Jag börjar tro att jag lider av en demenssjukdom. Jag kommer inte ihåg saker jag borde komma ihåg:( Som det här med kort till mitt körkort har jag totalt glömt bort igen, så fr.o.m. Lördag har jag inget att identifiera mig med. Helvete vad irriterande och inte får jag köra bil heller för då hamnar jag ju i fängelse:) Tur jag ska ta tåget till Linköping och inte bilen:) 

I natt har jag sovit mindre än 4 timmar så det här blir nog en kul dag. Fast det konstiga är att jag känner mig piggare idag än igår morse:) Kanske min melodi att sova så lite som möjligt, nä skulle inte tro det:) 
I kväll kommer tydligen min kära syster på middag alltid lika trevligt att träffa henne ❤️

Nu ska jag luta mig tillbaka lyssna på lite musik innan det är dags att byta buss i Uppsala. :) 

Ha en toppen tisdag alla härliga. 

Kram A ❤️


Plötsligt

Publicerad 2013-11-04 20:12:30 i Allmänt

Gått som i dvala hela förmiddagen kroppen ville liksom aldrig vakna. Och inte blev det bättre av att kollegan var i samma tillstånd:) Tror vi är lite trötta hela bunten på jobbet. Många pratar om att byta yrke att fly vården och helst ett jobb där vi inte behöver ha kontakt med en endaste människa:) Det är okej att få känna så ibland. Som vårdpersonal ger du så mycket av dig själv, man vänder ut och in på sig för att de boende ska ha det så bra som det bara går. Och trots att vi svarat på samma fråga 511 ggr så är vi fortfarande lika trevliga den 512 gången vi svarar. Många av mina kollegor har jobbat lika länge som mig 25 år och vissa även längre än så. Så ja vi har banne mig rätt att vara trötta och slitna men vi visar det aldrig för våra boende utan vi "gnäller" av oss på kontoret innan vi går ut och gör de vi är absolut bäst på, ge de boende en meningsfull vardag <3 
I mitt jobb så har jag kontors tjänst på eftermiddagarna där jag ska hinna på det ena och det andra men det har inte blivit så mycket kontorstid för mig på en vecka ungefär. Då jag har behövts ute på mina enheter. Jag hinner precis sätta ner rumpan så är det alltid någon som ringer och behöver hjälp och självklart så ilar jag dit och hjälper dom. För i första hand är jag där för de som bor där så krisar det så får pappers arbetet vänta:)) Så det så:) 
Plötsligt på em när jag farit som en iller mellan enheterna så kvikna jag till och blev super pigg:) 
Jag handla när jag kom hem ställde mig och gjorde pannbiffar till familjen och sambon satte jag på att göra sallad och löksås samarbete kalkas det visst för:) 
Liten satt och plugga när jag kom hem, hon är så duktig och sköter skolarbetet exemplariskt utan att jag behöver tjata:) 
Mellan dottern och min äldsta låg under varsin filt i soffan och kolla på någon serie. Svärsonen hade ockuperat badrummet och bebis försökte få lite uppmärksamhet genom att ge sig ifrån lite ljud ibland:) När blev vi så många i den här familjen? :) När äldsta flytta flyttade svärsonen in. Och när hunden flytta så flyttade en katt in i stället hur jag än gör så blir vi inte färre utan nu har vi till och med blivit en till:)) Fast finns det hjärterum finns det stjärterum:)) Eller hur man nu säger:) 

Vi hörs igen om ni vill vågar och kan :) 

Kram A ❤️


TRÖTT

Publicerad 2013-11-04 05:52:13 i Allmänt

Jag börjar verkligen ogilla dessa tidiga morgnar :( Så trött på att kl ringer 4. Jobbigast är det när det är den mörka årstiden alltså nu. Det är bara mörkt. Så antingen får jag se mig om efter ett nytt jobb närmare hemmet eller så får jag sluta gnälla och hoppas att min trötthet snart vänder:) 

I helgen var vi på kyrkogården och tände ljus. Det är så fint med alla tända ljus. 

Nu är jag på väg till jobbet och efter jobb blir det träning. 

Önskar er alla en toppen måndag<3 

Kramar A <3 





Tårar

Publicerad 2013-11-03 11:39:03 i Allmänt

Länge sen jag blogga nu. Men har varken haft tiden eller inspiration till att blogga. Det har varit ganska mycket nu de senaste veckorna och orken har inte räckt till helt enkelt. Många besök på akuten med mellan dottern som har haft problem med gallan men bara fått smärtstillande och blivit hemskickad igen:( Efter en veckas besök på akuten blev hon äntligen inlagd och opererad, men då det inte lyckades med första operationen så blev det en till två dgr efter den första. 5 dgr var hon inlagd och vi har turas om hemma att ta hand om lilla Alexander. Tur att mostrarna var lediga och kunde hjälpas åt att passa den lille<3 Har god lust att göra en lex Maria på hur hon blivit behandlad, man behandlar inte en patient med den smärtan hon hade och dessutom har en liten bebis som behöver sin mamma. Pga det här så var hon tvungen att sluta amma vi hade tur att Alexander tog flaskan så bra. 

I torsdags var jag på seans och fick ett budskap från en patient jag hade för 20 år sedan. Funderar på att gå på en privat seans tycker det låter spännande får väl se om jag kommer iväg nån gång. 

Den här helgen har vi tillbringat i stugan. Kaklet börjar att komma upp på väggarna i köket och det kommer bli sjukt fint när det blir klart:) 

På måndag är det dags att ta tag i träning och kost igen. Tappat fokus när dottern mått dåligt men nu finns det inga ursäkter så bara på det igen:) 

Kram A ❤️



Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela