heltfantastisk.blogg.se

Min blogg kommer att handla om mitt liv mina tankar och min viktresa. Välkommen att hänga med.

GLAD

Publicerad 2015-01-27 18:15:53 i

Tänk hur allt plötsligt kan vända :) 
Har haft en extremt dålig dag på jobbet och det känns ofta som jag stångar mitt huvud blodigt till ingen nytta :( Det är förbannat tungrott just nu och känner ingen arbetsglädje alls :(
 Så det var med tunga steg jag tog mig till Itrim efter jobbet för ett motivations samtal med min coach. Vi började samtalet med att jag fick ställa mig på vågen och helt plötsligt kändes denna dag så mycket gladare och ljusare.  Är så otroligt stolt och glad över mig själv och att jag klarat detta nu i 24 dgr det trodde jag faktiskt inte om mig själv :) 
Vill ni veta hur mycket jag tappat på dessa 24 dgr? :) Tada  8.4 kg känner mig som sagt sjukt glad och lycklig. Och detta resultat ger mig absolut motivation till att fortsätta denna resa 😊 Och just nu känns det som jag kan nå mitt mål 😊
Dessutom är vi en dag närmare söndag vilket jag längtar efter 😉
Ha det bäst alla fina.
Kram A 😙  

Galen

Publicerad 2015-01-26 20:22:51 i

Haft en helt fantastisk helg ute på landet, hos den finaste <3 
Men jag trodde allvarligt att jag blivit galen igår morse :) Kl ringde 0600 och 0630 var vi ladugården för att utfodra tjurarna. Jag försöker ju givetvis hjälpa till så börjar sopa i en av gångarna till tjurarna för att det sedan ska läggas ut kraft foder till dom. Men medans jag står där och soppar så tar en av tjurarna tag i sopborsten och börjar tugga på den. Hör hur jag börjar prata med tjuren och då blir jag rädd att jag blivit galen på riktigt :) Men hallå jag går frivilligt upp kl 6 en söndags morgon och dessutom pratar med tjurarna något är galet men jag skiter i det och njuter av livet av kärleken av mina underbara barn och mitt barnbarn av mina härliga vänner och av min härliga släkt 😊 Vad spelar det för roll om jag nu blivit lite mer galen än vanligt jag är i alla fall glad och lycklig 😊

Inne på dag 23 nu och det går bra men börjar bli extremt tråkigt vill äta mat. Hur gott skulle det inte vara med tacos tex men bara bita ihop och stå ut 9 v till :( Är dessutom galet sugen på en semla och det värsta är att jag inte kan sluta tänka på denna otroligt goda bulle :) 
Men vad är väl en semla jämfört med en spa kryssning så jag biter ihop och konstaterar att det inte blir nån jävla semla så det så :) 

På lördag ska jag kolla på Flashdance med bästa Ulle. Fick biljett av min fina syster i julklapp och tanken var att hon och jag skulle gått men hon har dubbel bokat sig så då fråga jag Ulle om hon ville följa med vilket hon ville:) 
Stackars syster börjar bli gammal och kan inte komma ihåg allt. :) 

Nu kommer lite bilder från ladugården med tillstånd från djurens ägare.💖
Hörs snart igen.

Kram A 😙 

Dag 20

Publicerad 2015-01-23 08:43:32 i

Igår var det så nära att jag bara sket i dessa drinkar. Har fått för mig att mitt illamående och yrsel beror på mitt flyt. Men kanske bara som jag inbillar mig. Besviken på min coach som inte berättat hela upplägget på 12 v. Har fått själv läsa mig till att jag inte behöver flyta i 12 v utan från v 4 får jag äta måltidsersättningar men dom får endast innehålla 200 kcal. Finns att köpa på itrim som man blandar med varmt vatten. Men det borde ju bli både billigare och godare om man gjorde det själv? Men är dålig på näringslära och om jag mixtrar själv kanske jag får i mig för mycket kalorier. Så finns det nån av mina fina bloggläsare som är kunnig i ämnet och kan ge mig tips på maträtter med endast 200 kalorier, tar tacksamt emot era tips då :) 
Skickade iväg några sms igår för att få lite pepp att fortsätta med min resa. Och som vanligt funkade det tur jag har som har såna fina stöttande vänner. Tack för att ni finns <3 Ringde även mamma hon jobbar i ett skol kök så hon skulle höra sig för :) 
Idag visa vågen på minus 7.2 kg så jag är glad och kämpar på ett tag till 😊

Önskar er alla en skön fredag.
Kram A 😙  

Dag 18

Publicerad 2015-01-21 19:20:31 i Allmänt

Nu börjar jag tröttna ordentligt på dessa drinkar vill inte se en choklad dryck så länge jag lever så känns det :) Men på måndag ska jag börja dricka drycker med 200 kalorier och jag hoppas jag hittar nåt gott. Fördelen blir att jag kommer få äta bars från måndag och det ser jag framemot.
Vågen visar hela tiden på minus och måttbandet också och det gör att jag orkar kämpa vidare. En nackdel är att brösten krympt avsevärt, köpte några bhar innan jul och dom satt lite hårt trots att jag spände på yttersta hakorna nu får jag knäppa på innersta och den är för stor. Synd man inte kan programmera in vart man vill tappa vikt :) Men men bara gilla läget :)

Vad händer annars då? Jo jag har träffat en underbar man som får mitt hjärta att slå lite extra, en man som jag trivs väldigt bra tillsammans med och som ofta får mig att skratta <3 En man jag hoppas få tillbringa mycket tid med :)
Tyvärr blev han smittad av magsjuka när han var här häromdan så får väl se om han vågar träffa mig igen :) Liten vakna i natt och kräktes x antal ggr men nu har hon inte kräkts sen tidigt i morse så det verkar ha vänt. Jag fick vända i uppsala igår morse för jag mådde jätte illa kallsvettades och kände mig konstig i huvudet. Trodde inte jag skulle klara mig hem utan att kräkas på bussen, men jag kräktes aldrig mådde illa hela dan igår men det blev inget mer än så. Varit hemma idag med för jag känner mig fortfarande yrslig. Så mycket skit som går nu. Hoppas våren kommer snart så alla blir pigga och friska:)
Vi hörs snart igen.
Kram A <3

Dag 15

Publicerad 2015-01-18 08:39:02 i

Då är jag redan på dag 15 och det går hur bra som helst. Har inte haft några dippar sen dag 11. Nu flyter det verkligen bara på och vågen visa på minus 6.1 nu på morgonen :) 
Många frågar om jag inte känner mig slö och trött efter som jag inte äter. Men jag känner mig pigg och alert och är inte alls påverkad av att jag bara har ett kalori intag på 600. From nästa söndag blir kalori innehållet 800 i 9 veckor till :)
Annars så rullar livet på och känner mig glad och lycklig och det är bland annat en person som får ta på sig lite av äran för det. :) 

Igår passa jag mitt söta barnbarn stackarn har åkt på magsjuka och hade jag inte träffat han i fredags så hade jag ju naturligtvis inte passat han men var ju förmodligen redan smittad. Idag ligger Ella med magsjuka så väl se om jag klarar mig. Undrar hur det blir för mig om jag åker på det med tanke på mitt flyt har ju inte så mycket att få upp :) Ja ja det visar sig väl :) Men jag hoppas jag klarar mig har inte tid men nån magsjuka. 
Tänkte städa här hemma idag skönt att börja veckan med ett rent hem :) 
Önskar er alla en skön söndag. 
Kram A 😙 

Mindre bra dag.

Publicerad 2015-01-14 18:54:15 i

Vet inte vad det har varit med mig idag men varit sur och irriterad. Börja redan vid frukost när jag bredde smörgåsar med leverpastej till de boende. Men hur gått är det inte med en leverpastej smörgås el två :) Åh vad jag ville äta jag med. Till lunch fick dom prinskorvar och herregud så gott det lukta rena tortyren att stå och lägga upp maten till de boende. Jag brukar inte bli påverkad på det här sättet men idag var det tufft. Måste vara betydligt lättare att jobba som chaufför el på nåt lager där man inte hela tiden blir frestad. Där anhöriga inte kommer med tårta el personalen bakar :) 
När jag kom hem så luktade det nybakat hur gott kan inte det lukta :) När jag kom in i köket hade Liten gjort korv i ugn med pasta och bakat. Hon hade bjudit över sin syster också. Tror Ella också var bjuden men kunde inte komma. 
Jag fick stålsätta mig till.max för att inte slänga mig över maten. Inte för att jag är hungrig men så tråkigt att inte få tugga. Jag gick in i vardagsrummet medans dom åt och när dom ätit klart och skulle äta kaka så bytte vi rum :) 
Men dom kan snabbt efter till köket för att hålla mig sällskap då hade dom givetvis ätit upp kakan.
Jag värmde en broccoli soppa men vet inte vad som hände för det såg ut som snor och smaka skit så det åkte i slasken. Körde en smoothie med blåbär och vanilj det låter gott men den är så äcklig så jag är hellre utan drack halva sen kasta jag den. 
Igår var jag på toppen humör idag lite lågare men är ärlig i min blogg och skriver hur det verkligen känns. Varför dölja sanningen. Om jag skrivit i 90 dgr att allt är toppen och allt smakar gott då hade jag ljugit för både mig och er och det är ju inte sjyst.
Men bara att få skriva av mig här till er gör att jag redan mår bättre:) Så tack för att ni finns. <3
Kram A 😙 

Glad

Publicerad 2015-01-13 19:38:32 i

Känner mig oförskämt glad och lycklig just nu :) Tänk att livet kan vända så snabbt. Med tanke på hur jag mådde för bara en månad sen.
Beror ju såklart på många olika anledningar men den största är nog att det går så bra på min viktresa. Har snart klarat 10 dgr och är 5 kg lättare och 8 cm mindre i midjan :) Det går bra nu kan man säga :) 
Är stolt att jag klarat 10 dgr utan mat det är stort för mig. Nu är det bara 80 dgr kvar det går fort :) 
Insåg idag hur tiden rinner iväg när jag börja skriva semester schemat till i sommar. Den 15 mars (vilketbradatum) ska semester ansökningarna vara inne till mig. Så lite tidigt att lägga ut dom ännu men nu ligger dom klara inne datan och det är ju bra. Det går fortare än man tror:) 
Kram A 😚

Före bild

Publicerad 2015-01-12 20:15:16 i

Dag 9 och livet flyter på. Jo just så.... flyter hi hi.
Efter snart 9 dgr så går det på rutin och jag tänker inte så mycket det. Men det kanske går lite för bra för jag får bara i mig 3 drinkar och ska ha i mig 4. Men konstigt nog har hungerkänslorna försvunnit. Är det kroppens försvars mekanism tro? Eller är det den gamla instinkten från stenåldern där det kunde gå långa perioder utan mat :) 
Vågen visa minus 4.4 kg I morse och jag känner mig sjukt nöjd med det :) 

Precis när jag tryckte publicera mitt inlägg igår så kom jag på vad det var jag tänkte jag skulle skrivit :) 
Min dotter tog före bilder på mig i lördags och herre gud så jag ser ut det är ju så att man blir mörk rädd på riktigt :) Inte konstigt att jag är singel hi hi skoja bara utsidan kanske inte är så fin men insidan är desto finare och det är ju det som räknas eller hur? :) 
Beroende på resultat så kanske ni får se före och efter bilder men ni får snällt vänta i 11 v till :) 
Vi hörs snart igen 😚
Kram A 😙  

Dag 7 och 8

Publicerad 2015-01-11 17:37:04 i Allmänt

Hej :)
Då jag var borta igår så hann jag inte blogga men tar båda dgr nu i stället.
Började lördagen med PW med bästa Johanna vi gick först upp till spåret men det var glashalt så vi vände och höll oss på trottoarerna i stället. Vi var ute och gick i 1 ½ timma så när vi kom tillbaks hem till mig så tog vi varsin drink :) Kände inget sug efter något att stoppa i munnen under hela lördagen, Var hos en kompis på lördags kvällen och det är nog melodin att inte vara hemma, för är jag borta så går jag inga rundor och kollar var det finns för gott i kylskåp el skafferi. Inte för att jag stoppar nåt i munnen men i alla fall :)
Idag har jag varit på kalas och det var både gott fika bröd och tårta men jag kände mig inte frestad en enda gång att stoppa något av det i munnen. För några dgr sedan hade det varit betydligt svårare att låta bli.
Nu har jag klarat första veckan och känner mig stolt och glad för det, första veckan är tydligen värst. Nu tycker jag inte längre att sopporna är så äckliga och då går det ju automatiskt lättare.
På tisdag är det träff med choacen får väl se om han är nöjd med mig hittills :) Egentligen bryr jag mig inte jag är super nöjd och det räcker för mig.
Känner ett lugn i kroppen och nöjd med det jag åstakommit hittills, nu känns det absolut som att jag kommer fixa dessa 12 v eller det är ju bara 11 kvar ;))
En morot är ju spa resan jag ska göra i april ser verkligen framemot den som en mindre Anna :))
Det var något mer jag skulle skriva men det ramla bort så får återkomma när minnet är med mig igen :)

Vi hörs igen om ni vill vågar och kan. <3

Kram A <3

Dag 6

Publicerad 2015-01-09 21:59:18 i

Ja då var dag 6 snart till ända och jag har nu snart klarat 1 vecka fan vad jag är bra 😊
3,1 kg minus stod vågen på i morse så glad att det går år rätt håll. Men äter ju inget så vore ju konstigt om det inte gick neråt 😊
Idag har hittills varit den lättaste dagen inget sug efter falukorv och konstigheter. Något som förvånar mig är att jag inte är ett dugg söt sugen. Jag som är en riktig socker råtta. 
Då solen sken idag så passa jag och fina Susan på att ta en halvtimmes promenad på våran rast. så skönt att kunna gå ut i dagsljus. Vi bestämde att vi ska prioritera promenader på våra raster i stället för att trängas i personal rummet. 

När jag kom hem kolla om jag det var ledigt i tvättstugan och det var det. Så smidigt nu när vi bara är två här hemma. En 40 tvätt och en 60 tvätt så är det klart sen :) Behövs inga 8 timmars pass i tvättstugan längre 😊
Gick en sväng till ÖB och köpte en present. Sen gick vi även till rusta för fylla på förrådet med shake till mig 😊så nu klarar jag mig ett par veckor. 
Dags att knyta sig bästa Johanna kommer imorgon kl 10 för att gå spåret med mig 😊

Ha det bäst.
Kramar A😚

Hård smörgås

Publicerad 2015-01-08 22:38:28 i

Jag hatar dessa kvällar när jag inte kan sova. Så himla irriterande. Är hur trött som helst käkarna går nästa ur led när jag gäspar men tro inte att jag somnar för det 😢
Jag är grymt sugen på en hård smörgås med falukorv på men det blir ingen förbannad falukorv oavsett hur sugen jag än är :) 
Kl är 2245 och jag borde sova nu. Nä men det är väl bara gå upp och trötta ut sig lite till. Undrar om gå bandet stör Liten? Annars är ju det en bra medel att trötta ut sig med :)
Göra plankor och armhävningar stör ju ingen så det kan jag ju göra 😊
Önskar er alla som kan sova en god sömn 😚
Själv kör jag några plankor och fortsätter drömma om min hård smörgås med falukorv 😆

Kram A 😙 

Dag 5

Publicerad 2015-01-08 18:15:37 i

Vaknade med sprängande huvudvärk men bara gå upp och gilla läget.  Är väl nåt jag får vänja mig vid. 
På fm idag är nog den värsta jag upplevt på de här fem dgr herregud vad jag ville stoppa nåt gott i munnen jag tänkte flera ggr nu skiter jag I det här och tar en smörgås det är liksom inte värt att må så dåligt. Men jag stod emot. Tog med mig en boende ut och gick på promenad i stället, när vi kom in igen så hade det värsta släppt :) 
På rasten fråga jag min kollega om hon var avundsjuk på min lunch hon sa att hon inte va det, men om 12 v kommer hon vara det 😆
På em idag så var jag förbi Itrim och köpte soppor och det var första gången sen i lördags som jag kände mig glad och att jag kommer fixa detta :) Kanske jag nådde kulmen i förmiddags och att det nu bara kan bli bättre 😊 Hoppet är ju det sista som överger en,  eller hur ? 😆

Fuskade i morse och vägde mig minus 2,3 kg på 4 dgr ville bara se att vågen gick åt rätt håll 😊
Får olika bud på hur ofta jag ska väga mig en del säger var 14 dag med min coach. Andra tycker jag ska väga mig varje dag men vill inte bli helt knäpp och bara ha fokus på vad jag väger. Gör ju detta för att jag ska må bra och tycka om mig själv. 
Kram A 😙  

Dag 4

Publicerad 2015-01-07 18:24:49 i

Det går bra är varken hungrig el söt sugen. 
Men två av mina kära kollegor fick för sig att göra ägg smörgåsar med kaviar åh så gott. Men jag tog min drink och gick på rast kan man undvika frestelserna så gör jag det. 
Det var nån som började prata om semlor idag herregud finns det nåt godare jag kommer ju inte få nån i år 😢 Om man kanske inte kan frysa in en till min flyt period är över :) Nej jag ska självklart inte börja äta onyttigt efter mitt flyt men en liten semla kan väl inte skada 😊
Det var tårta på jobbet i dag men jag stod emot och tänkte på min klänning jag ska unna mig när jag klarat detta. För det finns inget annat alternativ än att klara det. Men det är nog det tuffaste jag gjort nån gång. Allt kretsar runt mat och fika vart man än tittar men nu gäller det att hitta annat att lägga fokus på. Jag är förvånad att jag inte är tröttare än vanligt borde ju rimligtvis va det med den lilla kalori mängd jag får i mig. När jag kom från jobbet och druckit min drink så tog jag fram gå bandet och gick framför tvn. Går inte spåret själv när det är mörkt och fick ju upp flåset bra även på gå bandet. 
Nu är det inte många timmar kvar så har jag även klarat dag 4 :) Tänkte väga mig på söndag och se om det hänt nåt då har det gått 1 v.
See you.

Kram A 😙  

Dag 3

Publicerad 2015-01-06 21:00:41 i

Idag har faktiskt varit den lättaste hittills:) Har inte varit speciellt hungrig och inte söt sugen heller. Men skulle gärna vilja ha en hård smörgås med ost på det är jag vansinnigt sugen på :) Men bara stå emot. 
Inte hänt så mycket tagit det lugnt.
Var ute och handla med två av mina döttrar på fm. Och kl 16 mötte jag Anki för att gå spåret ingen höjdare både mörkt och kallt men vi tog oss runt :) När vi gått typ halva sträckan så började Anki sjunga el vad jag nu ska kalla det ett himla liv förde hon i alla fall :) När hon ylat klart så säger hon tänk om det kommer en älg nu vad gör vi då? Ja du min vän sånt liv som du för så är det nog ingen risk :)) 
När jag gick hem efter att vi gått vår runda så gick jag och tänkte på hur jag ska kunna ro detta i land? Hur klarar man 12 v på den här äckliga sörjan ? Jag får helt enkelt ta en dag i taget. För klara det ska jag göra om det så är det sista jag gör :) 
Om nån av mina blogg läsare gått igenom det snälla ge mig era tips och råd så det åtminstone blir uthärdligt. Nu är det nästan så jag hellre går hungrig än att dricker den där smörjan:)
Nä nu är det dags att fixa väskan till imorhon och sen läggdags. 

Kram A 😙  

Dag 2

Publicerad 2015-01-05 19:31:01 i

Sov typ 2 timmar i natt så när kl ringde 0415 var jag allt annat än pigg. Men bara gilla läget och gå upp. Vet inte varför jag inte kunde sova men hatar dessa nätter. 
På bussen till jobbet så blev jag super duper hungrig. Det var för tidigt att ta första drinken har ju bara 4 per dag att hushålla med. Hade vatten med mig men våga inte hälla i mig för mycket för det rinner ju bara rakt igenom och ingen toa på bussen. Men som tur är så går hungern över ganska fort. Vid 0830 drack jag min första drink plus mycket vatten.  
Vid 11 var jag jätte hungrig igen men bara att stå ut hälla i sig mer vatten och tugga lite tuggummi :) 
Att sitta med de boende när de åt var en prövning jösses vad gott det luktade och jag kunde inte ens ta en liten gurkbit. Men bara härda ut.1230 drack jag min andra drink satt i personal matsalen och det var inte kul tyckte allas matlådor luktade fantastiskt och deras lunch såg betydligt smakligare ut än min. Men ahh bara vänja sig om jag inte vill isolera mig helt. 
Liten kom till jobbet så vi fick sällskap hem :) 
När vi kom till station så blev jag akut hungrig igen och skulle gett mycket för en hamburgare el en korv :) Men hoppa det och stoppa in tuggummin i munnen i stället:) 
Till middag blev det broccoli soppa och den var riktigt god så nu har jag två saker jag kan växla mellan tråkigt om det blir för enformigt.
Är lite förvånad av alla som tror på mig. Alla säger att det här fixar jag, så jag tänker att om nu alla mina medmänniskor i min närhet tror på mig så kanske det är dags att jag börjar tro på mig själv också :) Så det här ska jag klara :) 
Men kommer inte ljuga för mig själv det kommer bli skit tufft. 
Mitt stora problem idag har varit hungern och att inte få stoppa nåt i munnen, men det ger sig väl till slut. 
Nu är det snart bara 88 dgr kvar:) Nä det låter sjuk lång tid så jag kör på månader för 3 månader låter kortare än 88 dgr. :) 
I morgon är jag ledig och ska ta en sovmorgon tänkte jag :) 

Kram A 😙 

Dag 1

Publicerad 2015-01-04 18:53:56 i

Då är snart dag 1 avklarad och det tackar jag för :) Börja dagen med en äppel och kanel gröt skit äcklig om ni frågar mig fick känslan av att det var nån slags höns mat jag åt :) Men med mycket kanel så fick jag till slut i mig det. Men tveksam till om jag kommer äta det till frukost. 
Då solen visade sig så gick jag ut och gick en långpromenad på 11/2 timme. Det blev lite bitit i kinderna men skönt ändå.
Till lunch drack jag en choklad dryck betydligt bättre än gröten. Och till mellanmål har jag druckit en choklad shake. Måste dricka en drink till i kväll för att få i mig det jag ska men det känns som jag hellre går och lägger mig hungrig :) Fi fan vad detta kommer bli tuffa veckor men de tre första dgr är tydligen värst så jag hoppas det är sant och att dom inte lurar mig. Förutom huvudvärk i stort sett hela dan så mår jag ganska bra. Borde ju bli en chock för kroppen att bara få 600 kalorier per dag men den har nog inte fattat ännu att det inte blir mer än så :) 
Tack till alla er som tror på mig och som stöttar på både Facebook och med sms erat stöd betyder mycket 💖💖💖
Vi hörs imorgon igen om ni vill vågar och kan.

Kram A 😙  

Efterlysning

Publicerad 2015-01-02 05:36:03 i

I går när jag städa och dona hemma så kom jag på att jag behöver låna en borrmaskin och inte bara borrmaskinen utan ägaren till den också :) Har varken ögonmått el vattenpass och jag vill gärna att hyllorna hamnar rakt på väggen :) 
Så du man el kvinna som kan låna mig din borrmaskin och din tid tveka inte att höra av dig :) Jag bjuder på middag som tack för hjälpen 😊

På väg till jobbet nu för årets första arbetspass men det blir bara ett kort sådant för jag slutar kl 13 idag 😊
Åh det är "reseledaren" som kör bussen idag 😊ska bli kul och höra vad han har att säga.

Önskar er alla en toppen fredag 💖

Kram A 😙  

God fortsättning.

Publicerad 2015-01-01 18:23:15 i

Jaha då har snart dag 1 passerat på det nya året. Idag har julen åkt ut jag har bytt gardiner hamrar och spikat plockat och städat och stått i tvättstugan. Man hinner mycket när man inte lider av bakfylla  så här på nyårsdagen :) Förmodligen är väl inte mina grannar så glada på mig i dag efter allt spikande, men åh andra sidan störde dom mig i går kväll/natt så det jämnar ju ut sig :) Men dom verkade ha en trevlig nyårsafton och det var ju kul för dom. Jag hoppas att nyårsafton 2014 raderas ur mitt minne väldigt snabbt.
Min fina syster kom förbi i kväll med julklappar till barnen och till mig trots att vi inte ska köpa till varandra. Hon och jag ska kolla på flaschdance den 31 Jan jag blev så glad för det är en musikal jag verkligen vill se 😊💖
Nu ska jag städa av det sista hämta den sista rena tvätten ta en dusch och bänka mig framför tv kl 20 för att se Agnetas nyårs karameller:) 

Kram A 😙 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela