heltfantastisk.blogg.se

Min blogg kommer att handla om mitt liv mina tankar och min viktresa. Välkommen att hänga med.

Plötsligt kom jag på.

Publicerad 2013-12-23 19:59:23 i Allmänt

Var till naprapaten idag, och när jag satt där och hörde han prata så kom jag plötsligt på varför jag skjutit det framför mig. Man är ju tvungen att klä av sig enda in till underkläderna:( Så jag satt där på britsen medan fläsket bara svämmade över och jag försökte se så oberörd ut som möjligt :) Tror jag lyckades ganska bra, men nästa gång säger jag att smärtan satt sig i axlarna för då borde jag ju få behålla byxorna på :)) Men herregud vad ska jag skämmas för egentligen är 42 år fyllda fött tre fantastiska döttrar och dessutom är jag mormor till världens sötaste bebis. Många skulle nog dö för denna kurviga och mjuka kropp, ja ja kanske överdrev lite nu men ändå:) 
Min mormor sa alltid mycket att ta i mycket att vara gla i:) 
Nog om detta. Ni kanske märkt att jag uppdaterat dåligt men ni vet hur det kan vara livet rusar fram och jag försöker hänga med :)
Nu är jag ledig i 14 dgr och det ska bli så skönt:) Eller ledig och ledig är jag kanske inte men behöver i alla fall inte gå upp kl 4 :) 

Nu ska skinkan griljeras sen är alla jul förberedelser klara:) 

Vi hörs snart igen. 

Kram A ❤️❤️❤️


Tolk

Publicerad 2013-12-16 06:02:30 i Allmänt

Ja då var den här helgen över gått fort som vanligt;) 
I lördags bakade vi hela dagen alla barn plus svärson, och vet ni? Dom hjälpte till enda till slutet har nog aldrig hänt förut:) 
I går blev jag väckt av min kära syster kl 10 hon hade tråkigt och ville komma över och fika:) Så det var bara gå upp och hoppa in i duschen:) 
Kl 16 hade vi tvättstugan när vi kom dit så var tvättstugan full med tvätt!!! Det som låg i maskinerna var klart så jag rev ut det och la in mitt, hade precis satt igång maskinerna när ägaren till tvätten kom in och det blev ett jävla liv. För hon påstod att hon hade tvättid mellan 12-20 men jag hade bokat 16-20. Men jag gav mig inte då började hon prata på sitt språk och jag bad henne prata svenska men fick till svar att hon inte kunde prata svenska.  Efter att hon gapat en stund så gick hon men lämna tvätten kvar och kom tillbaka med sin son som undrade vad jag höll på med?? 
Det hela slutade med att hon tog sin tvätt och gick och jag tror att hyresvärden får två samtal idag:) 
Hade det varit tvärtom att jag bokat tvättstugan mellan 12-20 och någon kommit kl 16 och krävt att fått tvättat så hade jag också blivit vansinnig så jag förstår hennes frustration. Men jag hade fem överfyllda Ikea kassar med tvätt och behövde verkligen tvätta. 
Idag efter jobbet ska jag på mammografi för första gången och inget jag ser fram emot men bara gilla läget. 
Efter det så ska jag på julfest och det ser jag fram emot:) 
Här kommer lite bilder på vårat bak. 











Kram A ❤️❤️❤️

Lugnet

Publicerad 2013-12-14 09:26:52 i Allmänt

Sitter i köket och njuter av lugnet som just nu råder här hemma:) Bara jag katten och hunden vakna och dom för inget liv i alla fall inte just nu:) 
Uppskattar dessa stunder i ensamhet där jag får tid att reflektera och fundera på allt mellan himmel och jord. 
Julen närmar sig med stormsteg och i år känner jag mig alldeles lugn och inte ett dugg stressad inför den. En skön känsla faktiskt :) Så länge jag får fira julen med dem jag älskar så löser sig allt annat. 
Mellan dottern med sin lilla familj kommer inte vara hemma på julen men vi firar när dom kommer hem i stället ❤️

Idag ska det bakas här hemma lussebullar pepparkakor och sen tänkte jag göra lite knäck det hör julen till:) 
Så jag ska nog ta och göra iordning degen nu :) 


Världens sötaste lilla tomte ❤️

Kram A ❤️❤️❤️

Lucia

Publicerad 2013-12-13 05:59:51 i Allmänt

Trevlig Lucia till alla fantastiska människor som läser min blogg ❤️❤️❤️


Kram A 💞💞💞

Tufft

Publicerad 2013-12-12 19:44:09 i Allmänt

Slut som människa känner jag mig som idag. Herregud vilken action det är på mitt jobb just nu inte en sekunds lugn utan det går i 180 hela tiden. Och inte bara att det är full rulle ljudnivån är inte av denna värld så man vet att man lever när man lämnar jobbet:) 
Men som den positiva människa jag är så är jag ju tacksam att jag har ett jobb och kan betala mina räkningar:) 
Jag undrar hur många av våra politiker som skulle klara 15 min på min enhet skulle gissa på ingen:) 

Idag kommer mellan dottern hem och mitt lilla barnbarn har inte sett dom på 14 dgr så det ska bli trevligt att få hem dom igen:) 

Alexander ser nog ut så här när jag är klar med han :) Problemet är bara att jag inte använder läppstift:) 

Finns det någon sötare bebis? :) Nä det finns det inte om ni frågar mig :) 

Vi hörs imorgon igen:) 

Kram A ❤️❤️❤️

Kram

Publicerad 2013-12-12 05:58:06 i Allmänt

Ny dag med nya utmaningar:) 
Fick ihop schemat till slut igår, fick åka tillbaka till jobbet efter min handledning vilket jag från början hade tänkt jag skulle sluppit men inte mycket att göra åt. Lönerna för december skulle köras igår och hade ju inte blivit så populär på jobbet om kollegorna inte fått sin lön till jul:) Och får dom det inte nu så är det i alla fall inte mitt fel för jag har gjort min del :) 
Plus 7 visade termometern på imorse och jag är glad för det, hatar kyla:) 

Jag funderar på hur det gick för den stackars mannen igår? 
En annan sak jag funderar på är vart "reseledaren" tagit vägen han har inte kört bussen på länge han kanske har rest bort hi hi. 

Önskar er alla en toppen torsdag ❤️

Kram A ❤️❤️❤️

Trafik olycka

Publicerad 2013-12-11 16:52:40 i Allmänt

En bit utanför Uppsala så blev det tvärstopp och det hade bildas en lång kö. Längst fram i kön så såg jag blåljus. När vi stått stilla en stund med bussen så öppnade föraren dörren och in kommer en man och frågar om han får åka med? Så berättar han för föraren att det är hans bil som bärgaren fraktar bort pga att han varit med om en frontal krock i 90 km. En bil i motsat satt körriktning med två killar i hade kommit över på hans sida och frontal krockat! 
Vet inte om det är en yrkesskada men han borde väl för Guds skull inte åka buss hem utan åka till sjukhuset och kolla eventuella skador? Även om han inte har några synliga så kan det ju finnas inombords? Hur tänkte polisen där som släppte iväg han? Han är ju chockad stackarn och förstår ju säkert inte riktigt vad han varit med om. 
Mycket märkligt om ni frågar mig. 
Jag har han under uppsikt så minsta tecken på nåt konstigt så larmar jag :) 
Livets förändras fort ibland. 

Kram A ❤️❤️❤️

Ler

Publicerad 2013-12-11 05:53:14 i Allmänt

Åh vad jag fick vårkänslor när jag gick till bussen i morse :) snön finns det inte ett spår av och det är plusgrader:) Nä jag gillar inte vintern:) Och om 11 dgr så vänder det då går vi mot ljusare tider så härligt. Jag vet att det är långt till våren och värmen men bara vetskapen om att det går åt rätt håll får i alla fall mig att le:) 

Jag vet inte riktigt hur jag ska få min dag att gå ihop har för mycket att göra och för lite tid. Att jag dessutom måste ge mig iväg på em i en handledning gör det inte lättare, men det löser sig nog och har jag tur kanske jag kan få låna bilen av min vän/kollega :) 

Önskar er alla en toppen onsdag. 

Kram A ❤️


Arg

Publicerad 2013-12-10 21:08:43 i Allmänt

Idag blev jag väldigt arg och irriterad på dessa förbannade bussar. Jag har pendlat i över två år nu och för det mesta så finner jag mig i att stadsbussen aldrig kommer i tid. Men grejen är att det är alltid den bussen jag ska ta som aldrig är i tid. De andra stadsbussarna går på slaget utan några problem, men inte den jag ska med. Och det spelar fan ingen roll när på dygnet du åker den är sen oavsett. 
Jag tar första turen på morgonen och jag är den första som går på men inte ens då kan den passa tiden!!! Hur F..n svårt kan det vara? 
Idag var jag både hungrig och trött och det var väl därför mitt tålamod tröt och när buss efter buss går i tid och min ser man inte skymten av ja då blev jag arg. Efter 20 min kom den äntligen och busschauffören hade sån tur att hon som gick på före mig skällde ut han och fråga varför i helvete denna buss alltid är minst 15 min sen, han skyllde på trafiken men hallå alla andra bussar kommer ju i tid??? Och kl 05:20 då kan man F..n inte skylla på trafiken. Jag vet att man inte ska skälla på den stackars föraren men om dom nu har fått ett för tight kör schema så måste ju dom också säga ifrån. I vintras ringde jag till ul ett antal ggr och skällde och till slut räckte det med att jag sa hej så visste dom vem dom prata med:) Men jag blir tokig att det inte händer något och att jag måste planera att ta en buss som går en halvtimme innan jag egentligen skulle kunna åka för att det jämt är förseningar. Nä mitt råd är gör om och gör RÄTT!!! 

Har fått många förfrågningar om min "vän" som lämnat oss:) Jag trodde att man skulle fatta att det inte handla om en mänsklig varelse när jag skrev att jag skulle gå och handla en ny men några förstod inte det:) 


Kram A ❤️❤️❤️

Jippi

Publicerad 2013-12-10 05:56:17 i Allmänt

Det far något vitt skit i luften idag och hela Enköping är vitt, och alla vet ju hur mycket jag älskar detta vita eller inte:) 
Men jag är glad i alla fall jag tänker som så att om det vita skitet inte stör mig så kommer jag inte skriva så mycket negativt om det:) Bra deal om du frågar mig:) 

I går kväll hade vi styrelse möte och Gud vad kvinnor kan prata:) Jag som då är sekreterare pratar inte så mycket utan försöker hinna med att skriva medans de andra pratar, fick skriva så pennan nästan glödde mellan varven:) 
Vi höll på till 21:30 igår och det är i längsta laget för mig, vill gärna hinna varva ner hemma en stund innan det är dags att sova. 
Men nu har jag lite jobb framför mig med att skriva rent protokollet och skicka ut det till styrelsen så dom kommer ihåg vad vi pratat om :) 

En vän till mig har gått ur tiden så det blir jordfästning inom en snar framtid. Som tur är kan den här vännen ersättas med en ny om jag bara tar mig till en affär och köper en :)) 

Önskar er alla en toppen tisdag :) 


Kram A ❤️❤️❤️

Höga hästar

Publicerad 2013-12-09 16:28:10 i Allmänt

Kan bli galen på människor som tror att dom är lite för mer en alla andra. Men vet ni ingen är bättre än någon annan och ingen har rätten att sätta sig över en annan människa. Så kliv av er höga hästar och bli lite mänskliga så ska ni se att livet blir roligare både för er och oss andra :) 
Haft en ganska tuff förmiddag och att jag haft en veckas semester det fanns det inga spår efter när jag jobbat några timmar:) Men tack vare härliga medarbetare så blev dagen lyckad i alla fall. Jag tror att det är väldigt viktigt med sammanhållning och att man har roligt med sina kollegor annars skulle vi aldrig klara det tunga psykiska jobb vi har. 

Nu är jag på väg till ett styrelsemöte så det dröjer några timmar än innan jag får komma hem. 

Hoppas ni får en skön kväll. 


Kram A ❤️

Sårad

Publicerad 2013-12-08 20:54:52 i Allmänt


Precis så är det. Tyvärr blir jag arg väldigt sällan,och de få ggr jag blivit riktigt arg i mitt liv kan räknas på en hand. 
Jag har blir lättare sårad än arg och oftast visar jag inte att jag blivit sårad. 
Om jag säger att jag inte vill något och sen görs det i alla fall mot min vilja, då blir jag oftast sårad och inte arg. Jag tar det som att personen som gör saker mot min vilja inte accepterar mig som person, att min åsikt inte räknas att jag inte är betydelsefull nog att lyssna på. 
Johanna sa i helgen att jag är för snäll och det får jag ofta höra,men i såna här lägen så är jag nog snarare mesig än snäll. Men jag vill verkligen inte bråka med människor och då håller jag för det mesta tyst. 

Tänk vad min semester vecka har gått fort kan inte påstå att jag längtar till jobbet men bara le och se glad ut. Jobbar bara två veckor sen är jag ledig i två veckor så det är inget synd om mig:) 
Beklaga mig till sambon att den här vintern kommer jag att frysa ihjäl men då säger han, det sa du förra vintern också men i år tror jag nog att det blir så. Jag önskar jag kunde se det minsta lilla njutning av vintern men jag kan tyvärr inte det, för mig är det bara ett långt lidande och frysande och längtande efter värmen:) 

Kram A <3 

Hemskt

Publicerad 2013-12-08 11:27:30 i Allmänt

Igår em så fick vi se en film som visade hur en man misshandla sin fru framför sina barn och det enda jag tänkte på var alla dessa kvinnor som just i den stunden vi titta på filmen fick uppleva detta på riktigt:( Jag blev alldeles tårögd och fler än jag i rummet blev tårögda. Jag fattar inte hur man som man är funtad att man kan misshandla den man påstår sig älska och som dessutom är mamman till ens barn. Vill gå in i huvet på dessa män för att kunna förstå vad som händer. 
Fattar dom hur mycket skada och psykiskt lidande dom orsakar?? Inte bara på kvinnorna utan på alla barn som är tvungen att växa upp med en sån man. 
Nä jag vet att dom inte fattar vet bara vilken jävla skada dom gör och att det är vi i jourerna som försöker laga och stärka dessa kvinnor och barn. 
Problemet är att även mannen borde få hjälp annars letar han bara upp en annan kvinna och så är karusellen igång igen. 
Och nej vi feminister har inte tid att hata män, vi har fullt upp med att hantera konsekvenserna av mäns hat mot kvinnor!! 

Kram A <3 

Sven

Publicerad 2013-12-06 21:49:17 i Allmänt

Haft en väldigt lärorik dag och fått mycket nya idéer hur vi kan förbättra jouren:) Så kul att träffa så många kloka och kunniga tjejer/kvinnor. 
Och imorgon får vi ännu mera kunskap både av föreläsare och så ska vi titta på film:) 
Har ätit en god trerätters middag och nu är jag tillbaka i lägenheten jag delar med Johanna, men vart hon tog vägen det vet jag inte:) Men hon dyker nog upp förr eller senare. 
Snön ligger vit på backen och det blåser och allt är den där förbannade Svens fel :)) Han kunde väl ha hålt sig neråt i landet. Vi får väl se om vi kommer härifrån imorgon :) 

Förrätt 

Huvudrätt. Efterrätten glömde jag att fota den såg så god ut så högg in direkt:) 

Fy för det vita. 

Kram A <3 

SJ

Publicerad 2013-12-06 07:58:32 i Allmänt

Just nu står jag på stationen i Enköping och väntar på Johanna :) Tåget ska gå 08:25. Tåget innan är kraftigt försenat så får väl se om vårat kommer i tid. Men vi har tid på oss våran buss i Sthlm går inte förrens 11:20 så ingen kan påstå att vi inte är ute i god tid:) 
Helgen kommer gå i utbildningens tecken, är så glad att jag får möjligheten att få följa med på utbildningar och seminarium både genom jobbet och privat. 
Nu kommer hon den berömda:) 
Uppdaterar när jag får tid. 

Kram A ❤️❤️❤️


Ont ont ont

Publicerad 2013-12-05 17:21:06 i Allmänt

Jag har så ont i min rygg så jag tror att jag avlider snart. Vissa dagar är sämre än andra och idag är det en riktigt dålig dag :(( Vad jag än gör så har jag sån värk så jag tror ryggen ska gå av. Men som den envisa åsna jag är så satt jag igång och skura badrummet och rensa avloppet. Men när jag låg där på alla fyra och det högg till i ryggen så ångra jag mig, men det var ju liksom redan försent så var ju tvungen att göra klart. Och nu undrar ni säkert hur dum jag är som skurar badrummet med ryggont, men jag kan liksom inte bara sitta när jag vet att det finns massor att göra här hemma. Och om det nu hade blivit bättre av att sitta och ta det lugnt så hade det kanske varit lättare men det spelar ju fan ingen roll vad jag gör. Om jag står, går, sitter, ligger så gör det ont. Och kiropraktorn säger att jag ska träna som vanligt och bortse smärtan. Min nappraprat säger att jag har diskbråck och ska ta det lugnt, så vem fan ska jag tro på?
När jag städat klart så tog jag mig ner till ica ( någon hade tagit min bil) dels hade jag ju svinont i ryggen och dels var det snorhalt på gångvägen så inte den lättaste promenaden. Tog bussen hem palla inte att bära allt hem.
 
Ska försöka ta ett bad senare i kväll kan bli lite svårt att ta sig ur badet pga ryggen, men sambon är ju hemma så han får hjälpa mig upp om det skiter sig. Ska även hinna packa också ska ju iväg på utbildning i helgen. Johanna har bokat biljetter ( hoppas jag) så vet inte riktigt när vi åker imorgon fm :)
 
Nu blir det lite middag ;)
 
Ha det bäst.
 
Kram Anna <3
 
 

Robin

Publicerad 2013-12-04 20:42:49 i Allmänt

Då var vi hemma igen efter en lyckad kryssning:) Tror dottern är väldigt nöjd med sin födelsedags present:) Hon fick se Robin uppträda live hon fick en kram av han som hon dessutom fick förevigad på bild plus en atougraf:) Lyckan var total när vi gick av båten:)) 



Jag fick se arvingarna så jag är nöjd jag med:) 

Kram A ❤️

Kryssning.

Publicerad 2013-12-03 19:00:58 i Allmänt

Står på terminalen i värta hamnen och väntar på att få gå på silja båten:) 
Ska åka på kryssning med Liten hennes kompis och min sambo. Robin Stjernberg uppträder på båten i kväll så har två sprända 17 åringar här brevid mig:) 
Båten går 19:30 så jag hoppas vi blir på släppta snart. Har laddat för buffén så har inte ätit något idag:) 
Medans tonåringarna jagar Stjenberg så tänkte jag dansa med sambon till arvingarna:) 
Kl 23 är det läggdags för tonåringarna så då kan jag slappna av och rocka loss hi hi som om det nu kommer hända:)) 
Jag får nog snällt vara uppe tills diskotek stänger och dom snällt ligger i sin hytt. Om dom nu inte hamnar på efterfest hos Stjenberg men då får dom ta med mamma:)) 
Oj nu får vi gå på:) 
Tjingeling ❤️


Träningsvärk

Publicerad 2013-12-03 08:44:16 i Allmänt

Herregud vilken träningsvärk jag har idag. Har svårt att gå och röra armarna går knappt, den började smyga sig på redan igår fick knappt av mig bh-n. 
Och jag ska på kryssning i kväll och tänkte bugga lite men vet inte jag om det kommer att funka. 
Hon är tuff min pt :) Lägger på vikter som jag aldrig lyft förut, men jag klarade det ju:) När hon ser att jag börjar grimasera för att det är tungt då är hon nöjd :) Grimaserar jag inte så lägger hon på mer vikt. Jag försökte grimasera lite så det skulle se ut som det var tungt men dels så är jag inte så bra på att fejka och dels är hon bra på att genomskåda mig hi hi. Så ska till gymmet på torsdag igen och köra passet hon gjort åt mig :) Nu är det bara till att köra så jag kommer i bikinin till sommaren:)) 

Jag gjorde armhävningar igår också och ni kan ju tänka er själva hur det känns i armarna idag med min kroppsvikt så fick ju armarna kämpa järnet för att kunna få till några armhävningar:) Men jag klarade det och har gärna lite eller vänta förbannat mycket träningsvärk för det är ju ett tecken på att jag gjorde rätt igår:)) 

Vi hörs igen om ni vill,vågar och kan:) 

Kram A <3 

Gått för långt.

Publicerad 2013-12-01 15:38:04 i Allmänt

Jag har jobbat i vården i över 25 år och för varje år som går så ställs det högre och mer krav på oss vårdpersonal. Som det här med att inte få ha långa naglar vi måste ha helt nerklippta naglar för att få jobba i vården. Och jag fattar att det inte passar sig att vi går omkring med jätte långa naglar för att inte skada de vi vårdar. Och inte får vi ha nagellack pga smittorisken? 
Jag förstår att om man jobbar på en infektions avd så är det självklart att man måste vara extremt noggrann med handhygien osv. 
Men jag jobbar med demenssjuka och vet ni det är inte smittsamt. Så är jag hos en vårdtagare med alzheimers sjukdom så kan jag alltså inte föra över det till nästa vårdtagare som kanske har en frontallobs demens. 
Vad jag vill få fram är att vi har taskiga löner, taskiga arbetstider, taskiga arbetsförhållanden med aggressiva och utåtagerande vårdtagare. Och nu ska vi alltså inte ens få bestämma hur vi ska se ut. 
Och ja jag fattar att vi inte kan se ut hur som helst eller ha hur långa naglar som helst. Men lite färg på naglarna tror jag inte någon tar skada av. 
 Har semester en vecka nu så idag har jag målat mina naglar rosa:) 
Tänkt på det här en längre tid och det retar mig mer och mer. Men men bara gilla läget eller byta bransch :) 



Kram A <3 

Första advent

Publicerad 2013-12-01 11:13:52 i Allmänt

Suttit i soffan och tittat på Nyhetsmorgon sen kl 8. Brasan värmer så skönt och en skönare start på dagen kan man nog inte ha:) 
Jag tyckte jag var så duktig och kom ihåg att köpa mossa till advents ljusstaken igår, men jag glömde totalt bort att köpa ljus så har inte kunnat tänt första ljuset ännu. Men ska in till Uppsala senare idag så får komma ihåg att köpa ljus då:) Förstår inte att mitt minne blivit så dåligt men det sägs ju att man blir som de man umgås med så där har jag nog svaret :)) 

Efter mycket velande om hur min jul ska se ut så har jag äntligen bestämt mig. 
Så nu har jag en plan på vad jag ska äta och inte äta på julen:) Jag vet att det är inte det du äter mellan jul och nyår som gör att du går upp i vikt. Utan det som du äter mellan nyår och jul:) 

Nu ska jag riva en garderob men först måste den rensas. Sambo vill vara med och rensa men tror jag gör det själv för att få bäst resultat. Han är så sentimental och vill spara på allt:) 

Ha en toppen söndag <3 

Kram A <3 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela