heltfantastisk.blogg.se

Min blogg kommer att handla om mitt liv mina tankar och min viktresa. Välkommen att hänga med.

Dag 44

Publicerad 2015-02-16 16:16:51 i

Galet vad tiden går fort är idag inne på min 44 dag och halva tiden har snart gått :) Tänk att jag klarat mig så här långt klapp på axeln till mig :) 
Och har jag klarat det så här långt så klarar jag resten också :) Tänkte be Liten ta lite bilder. Så blir det före, halvlek och slut resultat :) kan vara kul att ha sen. Får väl se om jag vågar dela mina bilder med er. 
I dag hade jag verkligen ingen lust att åka till jobbet det började redan igår kväll drabbades av lite lätt jobb ångest vilket jag inte brukar ha. Men när man väl är på plats så har man inte tid att tänka så mycket på nån ångest. Går i 180 så fort man kliver innanför dörrarna :) Dagarna går ju fort i alla fall. 
Jag längtar väldigt mycket efter sol och värme nu trött på kylan och snö om ni frågar mig så räcker det nu så fram med solen Tack :) 
En vacker kväll från i somras i malm köping. 
En annan vacker sommar kväll vid siggefora camping :) 
Kram A 😙 

Kvinnojour

Publicerad 2015-02-14 21:04:28 i

Efter 5 timmars utbildning idag så var det med blandade känslor jag åkte därifrån.  
Det var starka känslor av sorg, vrede, maktlöshet men även känslor av glädje och styrka. Vi fick höra en kvinnas berättelse om hur hon i 30 år byggt upp och lagt grunden för de kvinnojouren vi har idag. 
Hon berätta helt otroligt sanslösa berättelser som jag i min vildaste fantasi inte ens kan tänka mig. Hur mäns våld mot kvinnor slår ut både kvinnor och barn. 
I flera fall hade pappan lagt in barnens kanin i ugnen och grillat den. Eller misshandlat familjens hund el katt allt för att skada både mamman och barnen. Hur fan är vissa män funtade?? 
I ett fall var det en kvinna med 4 barn som blivit misshandlad av sin man under många år inget hände till slut stack han kniven i henne men hon överlevde som tur var och han fick 3 års fängelse. Men då var den misshandlade mamman tvungen att åka med de 4 barnen till fängelset så att han fick träffa sina barn!!! Hur jävla sjukt är inte det?  Vid ett tillfälle under ett av deras besök hade mannen misshandlat mamman i 4 timmar framför barnen och hon kunde absolut inte göra någonting. Jag blir alldeles stum hur man i helvete kan låsa in en kvinna och 4 barn med en man som sitter inne för misshandel och sen inte kolla till dom på 4 timmar!! 
Det var en person i  dag som trodde att det bara var missbrukare som misshandlar sina kvinnor men tror man det så är man helt ute och cyklar de flesta av förövarna är vanliga Svenssons. 
Jag tycker att man missbrukat sin rätt till att vara förälder om man slår. Och ja det finns fall där mannen går i terapi och ändrar sitt beteende och självklart ska den personen då få en andra chans men det är tyvärr en liten procent de flesta av dessa män skaffar sig en ny kvinna och sen så börjas det om.
En annan sak som retar mig är att det är kvinnan och barnen som måste fly och oftast börja om någon annanstans medan förövaren kan fortsätta sitt liv som.om inget hänt. Så inte nog med att barnen fått sett i de flesta fall alldeles för mycket det rycks upp från sitt hem och bort från kompisar skola osv. 
Det borde vara mannen som skulle behöva flytta och hamna i nåt boende där han kan få hjälp med sitt beteende så att det inte upprepas.
Men trots att det var en tuff dag så känner jag ändå glädje vi har blivit betydligt fler kvinnor i jouren vilket betyder att vi kan hjälpa flera utsatta kvinnor och barn. Och tillsammans är vi jour kvinnor starka. Och all tid vi jour kvinnor lägger ner i jouren gör vi helt ideellt att kunna hjälpa sina medsystrar gör det mödan värt. 
Tillsammans kämpar vi för förändring. 

Och nej vi feminister hatar inte män vi har fullt upp med att ta hand om mäns våld mot kvinnor.

Kram A 😙 

Dålig uppdatering

Publicerad 2015-02-14 05:58:15 i

Förlåt för extremt dålig uppdatering. Har liksom inte hunnit med min blogg livet rusar på och jag försöker som vanligt hänga med :) 
Det går jätte bra med min diet vågen visa på minus 10 kg och jag är extremt nöjd med det går in på sjunde veckan på måndag så halva tiden är gjord :) Är spänd på vad slut resultatet blir efter 12 v :) Men lär ju inte gått ner det jag vill då så bara kämpa på :) 

Den 31 Jan var jag och Ulle och kolla på flashdance shit säger jag bara vilken bra musikal man kastades tillbaka till 80 talet och alla minnen :) Den var se värd och jag skulle lätt kunna se den igen :) 

Har på börjat en jourutbildning på 9 utbildnings tillfällen så den 21 mars får jag förhoppningsvis ett kurs intyg på hur mycket klokare jag blivit:) 
Känns bra att få ytterligare lite mer kött på benen och verktyg att jobba med så jag kan hjälpa utsatta kvinnor och barn på ett bra sätt. 
Det är helt galet att kvinnojourer över huvudtaget ska behöva finnas. 

I dag är det alla 💖 dag. Jag ska på jour utbildning mellan 10 och 15 och sen blir det jag och världens sötaste lilla kille som får umgås i kväll :) Just nu ligger den lilla killen bredvid mig och snusar det låter så gulligt. Hans mormor borde också sova men jag är inte trött :) 
I går var han och jag ut till Fredrik och hans barn och hälsade på vi gick ner till ladugården och hälsa på alla tjurar :) Katt sa Alexander när han såg tjurarna dom har stora katter på landet :)) 

Jag önskar alla mina fina bloggläsare en underbar alla hjärtans dag och glöm inte att visa er kärlek till era nära och kära även de andra 364 dgr. 

Kram A 😙 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela