heltfantastisk.blogg.se

Min blogg kommer att handla om mitt liv mina tankar och min viktresa. Välkommen att hänga med.

Det går över...

Publicerad 2015-05-28 20:34:44 i Allmänt

Tiden rullar på, det gör gott för ett sår.
Årstider ändras och nu är det vår. Det går över när jag är trygg och säker. Vi delade mycket, mest var det skratt. Är jublande glad för nu vet jag att allting läker även sår som är djupa.
Men mina minnen vill jag alltid ha.
För alla mina minnen finns inom mig och dom kan du inte ta.
Det är över nu så över det kan va.
Men det fanns en kärlek utan gränser som nu har tagit slut.
Den är över nu men suddas inte ut.
Ja tiden rullar på det gör gott för själen.
Årstider ändras och nu vet jag väl att det går över och nu kan jag leva livet.

Jätte bra låt med Donnez och stämmer till 100 % in på mig :)
Det tar tid att läka ett krossat hjärta men nu är det dags att gå vidare i livet och stänga dörren till det förflutna. Dags att gå in i framtiden med nya glasögon på och se vart man hamnar :)

Kan bli galet irriterad på människor som gnäller på sin partner på sitt jobb el vad det nu kan vara. Vi har alla ett val i livet, så antingen väljer du att avsluta ditt dåliga förhållande sök dig ett annat jobb el vad det nu är som det gnälls på. Det går nästan alltid att få till en förändring så varför stannar folk i ett förhållande som inte funkar eller har ett jobb dom hatar? Släng offerkoftan och ta tag i ditt liv.
När jag började i vården för 27 år sen så jobbade det en kvinna där som gått på samma avdelning i 28 år och hon var så bitter och elak och jag lovade mig själv där och då att aldrig skulle bli som henne. Och det har jag hålt. När jag känner att jag gjort mitt på ett ställe och blir så där grinig och bitter som hon var så har jag sökt mig vidare.
Fick höra av en kvinna en gång att man inte behövde byta arbetsplats för alla äldreboende ser likadana ut, hon hade själv jobbat på samma avdelning i 40 år!! Men hon kunde ju så klart inte ha mer fel inget boende är det andra likt och varje gång du byter arbetsplats så utvecklas du.
I bland önskar jag att jag var lite mer lik denna kvinna som gått på samma avdelning i 40 år och vara nöjd med det. Men tyvärr är jag långt ifrån sån jag vill lära och utvecklas för att må bra. Så när jag känner att jag inte kommer nånstans och är fast i hamster hjulet då är det dags att gå vidare.

Min Liten skratta gott när hon läste mitt förra blogginlägg hon tyckte tydligen jag var rolig när jag skrev om att jobba på ica i stället :)

Kram A <3

ihhhhh

Publicerad 2015-05-21 19:42:39 i

Åh vad jag ogillar torsdagar!!! Var på uruselt humör när jag kom till jobbet idag. På torsdagar får vi nämligen veckans varor från menigo typ som mjölk kräm dricka osv. Så det är ganska mycket som kommer och det är tungt och otympligt och tar en förbannad massa tid att sortera upp och plocka in. Så när varorna kom idag så var jag så less så jag hade gråten i halsen fick verkligen stålsätta mig för att inte bryta ihop. Jag menar hade jag haft en längtan efter att plocka med varor hade jag väl sökt jobb på ICA och inte utbildat mig till demens specialist!!! Tid tar det också idag tog det en timme innan jag delat upp och plockat in allt. 
Efter att jag plockat alla varor så stängde jag in mig på kontoret och försökte få ihop sommaren. Så nu är i alla första delen av sommaren täckt. Till andra delen saknas det 4 personal men inte mycket jag kan göra nåt åt det. 
Sen träffa jag de andra driftledarna och efter det mötet så kändes det ganska okej mitt humör blev klart bättre i bland är det skönt att få prata av sig. :) 

Det blev middag med Ella och Alexander idag. Anki kom över med rabarber så imorgon om jag orkar så kanske det blir en paj. :) 

Hitta en sån snygg klänning idag på nätet så funderar på om jag ska unna mig en sån till min Litens student :) 
Vad tycker ni skulle jag passa i den? :) Den är ju på rabatt och det är ju alltid trevligt :) 

Kram A 😙  

Försent

Publicerad 2015-05-20 20:40:08 i

Jag går och funderar på mycket saker nu för tiden. Och en sak jag funderat jätte mycket på den senaste tiden är att om man får en sjukdom  som är obotlig så är det liksom försent. Jag menar att om man tex gör slut med sin partner så kan man ju ångra sig och gå tillbaks till varandra om man inser att man tagit fel beslut. 
Men om ens närstående drabbas av tex en demens sjukdom så finns det liksom ingen återvändo, då är ju det livet man levt med sin närstående över. Inget kommer ju bli som det varit med den man älskar. Visserligen kan man ju leva med en demens sjukdom i många år och den demens sjuka är ju oftast lycklig i sina lilla värld medans dom närstående kan lida något oerhört. Min mormor blev demens sjuk och var ju oftast lycklig i sin värld hon gjorde både det ena och det andra och berättade glatt varje gång man träffa henne vilka äventyr hon varit med om, men i själva verket hade hon inte gjort något av allt hon berätta. Jag som specialist i just demens sjukdomar visste ju att det skulle komma en dag då min mormor inte skulle känna igen mig för så blir det ju tillslut. Men första gången jag kom till mormor och hon inte kände igen mig så blev det som en stor sorg i mig trots att jag visste att det skulle komma. Mormor som jag delat så mycket med och som många ggr varit den jag pratat i förtroende med hon kände inte igen mig längre. Jag kom ihåg att jag grät när jag åkte därifrån.
Så vad vill jag egentligen få ur mig med detta då?? Jo att vi ska vara rädda om det vi har för vi vet aldrig när det är försent att säga till någon att jag älskar dig. 
Jag möter ofta närstående med stor sorg för att deras närstående fått en obotlig sjukdom. 

Nu till något helt annat. Jag och Susan bestämde att vi skulle ta en promenad på lunchen vilket vi också gjorde solen sken och det var riktigt skönt ute. Susan fick ett infall att vi skulle köpa lite lunch och sätta oss ute och äta vilket vi gjorde :) Men precis när vi satt oss så öppnade sig himlen och det började regna. Och det kändes som det bara regna över oss för solen sken runt om oss. Susan som är en envis kvinna korsade armarna och sa att jag tänker sitta kvar och äta min lunch och jag kände att det inte var någon idé att säga emot :) Så vi satt där i regnet och åt våran lunch och folk som gick förbi tittade väldigt konstigt på oss :) Lagom till lunchen var uppäten så kom solen tillbaka :) Så blöta men mätta traskade vi tillbaks till jobbet :) 

Efter jobbet hämtade jag min prins och mitt hjärta svämmar över när han kommer springande emot mig och ropar mommo det är kärlek på hög nivå 💙💙💙 Nu har jag suttit en timme på ett hårt golv nedanför hans säng innan han somna. Brukar aldrig behöva sitta bredvid sängen utan lägger bara ner han och går ut därifrån vilket jag också gjorde idag men 5 min efter att jag lagt han så var det en snäll granne som både hamra och borra och han blev livrädd och börja gallskrika och han lugna sig inte förens jag satte mig bredvid sängen men sen tog det dock 1 timme innan han förstod att mommo inte tänkte ta upp han :) Envis kille men jag är envisare :) 

Kram A 😙  

Stora planer

Publicerad 2015-05-19 22:01:22 i

Jag undrar om jag kan göra nåt kreativt på nätterna när jag ändå ligger vaken 😊 Något som inte stör Liten och som kanske inbringar lite pengar:) En telefon linje kanske "Anna en röst i natten". Så kan alla andra som inte kan sova ringa till mig och prata ut om sina problem kan det vara nåt tror ni? 😆

Årets blodomlopp avklarades i dag vi hade inte det bästa vädret men det gick galant ändå :) 
I år fick vi lila tröjor har nog en tröja i varje färg nu förutom i rosa så nästa år tycker jag bestämt att tröjan ska vara rosa. 

Jag har kommit på världens affärs plan som jag så gärna vill förverkliga. Men måste prata med lite folk först som tex min syster och hennes man så läser du detta min kära syster så ring mig i morgon onsdag :) 
Skulle vara galet kul att kunna förverkliga den här idén :) 
Men nu är det dags att lägga sig och har jag tur kanske jag kan få ihop några timmars sömn i natt om inte så är det bara att gilla läget.
Hörs i morgon.
Kram A 😙  

kontakt annons

Publicerad 2015-05-18 22:54:11 i

Ligger i min säng och kan inte sova. Så då tänkte jag göra något kreativt av tiden :) 
Så varför inte skriva en kontakt annons :) 
Min dröm man ska ha de tre h-na :) 
Först och främst ska han ha ett hjärta och sen även hjärna och humor. Han ska acceptera att komma på tredje plats i mitt liv. Första plats har mina barn och barnbarn andra plats har jobbet. Så tredje plats får han dela med mig :) 
Han ska inte vara rädd för att hjälpa till med hushålls arbete. Han får gärna ta tag i saker utan att jag först måste ha gett order om det räcker väl att jag är arbetsledare på jobbet :) Får gärna komma med överraskningar och planera olika saker så det inte alltid är jag som planerar och fixar. 
Han ska ha mycket humor och kunna få mig att skratta mycket och ofta:) Han ska vara omtänksam kärleksfull snäll ödmjuk. Och han ska tänka med det stora huvudet och inte det lilla :) Han ska inte ha behov av att söka någon annan vid sidan om utan vara helt nöjd med att få hänga med mig. :) 
Får gärna vara lite äldre än mig. Och med gråa tinningars charm :) 
Ja så ungefär är bilden av min dröm man :) 
Så är det nån av mina manliga blogg läsare som känner sig träffad tveka inte att höra av dig :)) 
Kram A 😙  

Ledsamt

Publicerad 2015-05-17 20:28:50 i

Har så mycket inom mig som jag vill få ut. Skulle kunna skriva hur mycket som helst av allt som rör sig i mitt huvud nu och har gjort en längre tid. Men för att inte såra några eller trampa nån på tårna så struntar jag i att skriva det här. Fast en person som jag har stort förtroende för säger att jag kan skriva det här. För det är min blogg och mina känslor. Och jag kan inte ta ansvar för andras känslor. Men får se hur jag gör.

Under en längre tid har jag känt mig sjukt trött och hjärnan har liksom inte hängt med en riktigt obehaglig känsla. Jag hör vad folk säger men det tar ett tag innan jag fattar och sen så glömmer jag allt. Jag får skriva upp allt på papper för att komma ihåg. Inte likt mig.
Men gick i alla fall till läkaren och tog massa prover. Det visade sig att jag hade en massa brister i kroppen så inte konstigt att jag inte mådde bra. Dessutom hade jag fått tillbaka min struma :( Blev till att hämta ut massa mediciner och de har jag nu ätit i 9 dgr och känner ingen skillnad alls. Egentligen borde jag sjukskriva mig för när jag jobbat en hel dag så är jag så trött så det går inte att beskriva och efter lunch orkar hjärnan inte ta in något mer. Men att sjukskriva sig nu går absolut inte. Det är galet mycket på jobbet nu och jag försöker få ihop sommaren vilket inte är det lättaste, alla mina sommar vikarier kommer v 24 och v 25 går hälften av personal styrkan på semester. Så det känns ju så där måste jag erkänna. Men jag har gjort och gör så gott jag kan och mer än så kan jag ej göra. Nu ska man ju inte ta ut problem i förtid men kan inte låta bli att oroa mig. Har ju inte direkt några "traditionella " demens enheter så det krävs verkligen rätt personal för att det ska funka i sommar. 

I dag har jag hängt med min lilla prins.
Han är min stora lilla kärlek här i livet och är så glad och tacksam att jag fick äran att bli hans mormor vet att jag sagt det förut och kommer säga det många ggr till :) 
Vi bakade på fm och han blev så stolt när han fick hålla i elvispen och när han sen fick slicka skålen så var lyckan total :) Hoppas inte hans mamma läser detta :) 
Sen kom Ulle och Denise över på fika :) Tack för att du finns min fina vän 💖 
När Liten kom hem från jobbet så gick vi över till Natta och Ella och åt middag där.
Ha det bäst.
Kram A 😙  

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela